ИСТОРИЈАТ КУЋЕ ЧАЈА

Кућа Чаја је први српски бренд који је на себе преузео дужност да грађане Београда, а потом и целе Србије, едукује о вероватно најстаријем, глобално гледајући и најпопуларнијем светском напитку. Своју прву чајџиницу отвара, сада већ давне 2003. године, у Милешевској улици на Врачару. Она привлачи посетиоце из свих крајева града, као први угоститељски објекат ове врсте, у коме је пушење забрањено, и у коме се конзумира искључиво чај.

По први пут, наша публика се сусреће са преко педестет врста чаја у понуди, почевши од чистих чајева(зелених, црних, белих, улонг…), па преко биљних мешавина из удаљених крајева света као што су Јужна Америка(мате чајеви) и Јужна Африка(роибуш чајеви) све до несвакидашњих воћних мешавина од најквалитетнијих и најразличитијих састојака. Уз љубазно и едуковано особље, у пријатној и опуштеној атмосфери, посетилац је могао да сазна више о целом ритуалу припреме и испијања чаја, донешеном из земаља Истока, у којима он заузима значајно место у култури и историји, а у некима(као што је Јапан) чак поприма облик уметности.

Скоро oсам година касније, Кућа Чаја отвара нову чајџиницу у Мишарској улици, такође на Врачару, овога пута пространију и са мало више садржаја, али са истом мисијом: да настави ширење културе чаја, као једне од компоненти здравог живљења, и омогући нашим грађанима да пију најбоље светске чајеве у срцу Београда.

Коначно, крајем 2014, Кућу Чаја налазимо на трећој локацији, и даље на Врачару, у близини чувене Каленић пијаце. И даље са већином старих и вечито растућом понудом нових чајева и опреме за њихово испијање…

Kuca caja IMG_8763 EDIT

Comments are closed.